Blog

Pixangle blog on our photography, floor plan and EPC experiences in London and the South East

Lillie Square, Earls Court: Dazzling Interior Architecture

Lillie Square is a stunning new residential development near Earls Court, a venture which involved turning a 7.4 acre car park into 808 new homes. As Phase 1 of the construction has been completed and largely sold, we were lucky enough to be instructed to shoot one of the flats and the communal areas.

And oh, the communal areas! We shoot a lot of properties and a lot of impressive architecture and design, but Lillie Square’s Clubhouse and residents’ pool really are something a bit special. We were delighted to be able to photograph these beautiful places - have a look and see what you think!

Lillie Square Pool 4.jpg

This beautiful pool makes use of asymetrical shapes and serene lighting along with natural stone to create a calm haven.

Lillie Square Pool 2.jpg

Plenty of space to relax and a separate jacuzzi to dip into

Lillie Square Pool 1.jpg

Aaaaand relax.

Lillie Square Communal 13.jpg

Vast areas of glazing allow plenty of light into the foyer area.

Lillie Square Communal 14.jpg

Coffee, anyone?

Lillie Square Communal 16.jpg

We love the way the double height ceilings are divided here with this installation.

Lillie Square Communal 12.jpg

And nothing beats a beautifully balanced staircase.

Lillie Square Communal 4.jpg

Moving through to the bar, the lighting becomes more intimate as the flow of the building moves away from the natural light of day.

Lillie Square Communal 6.jpg

Tucked away around a corner, the bar has a cosier feel to it.

Lillie Square Communal 7.jpg

And moving through further still, feast your eyes on the wine room!

Lillie Square Communal 10.jpg

The colour scheme and decor style here are far more traditional, but not without their nods to the contemporary with this fabulous light fitting.

Lillie Square Communal 9.jpg

A running theme we found throughout the development was perfect balance, the space utilised to the optimum with no overcrowding or starkly empty areas.

Lillie Square Communal 8.jpg

But always plenty of areas to relax!

Lillie Square Communal 5.jpg

And last but not least, don’t forget the cinema room! Because of course there’s a cinema room.

Bravo to the Lillie Square design team who created this lovely place to live!

Lillie Square Communal 18.jpg



Too cool for school?

We were delighted to be asked to photograph this amazing creation - a new pre-prep school in Chelsea, South West London, which opens in September this year. 

The building, which formerly housed the Chelsea Conservative Club,  has a grand Victorian facade which has largely remained untouched and looks ideally suited to house a school - not too cool thus far.... However, it's the transformation inside that is something to see!

The creation is the vision of Stuart Bamford, who is Head of nearby Chelsea Pre Prep. It takes inspiration from "the magical world of children's literature and artistic film makers" in an effort to challenge "the culture of 'box-ticking' education". 

The school has 6 large classrooms, a performance studio, an enchanted garden and an Imaginarium - a space which transforms once the automatic blinds come down and the numerous projectors switch on. Suddenly you find yourself surrounded by swimming fishes in an underwater aquarium, the next minute surfing alongside a beach in a tropical paradise!  

We have no doubt it will be a delight for the children (aged 2-5 years) who will attend, but from a photographer's point of view it was a dream to shoot. 

 

 

Russell Gardens Mews-London W14

London Architectural firm Hogarth commissioned Pixangle to shoot their latest masterpiece, a mews property in a desirable location in Kensington and Chelsea. Following Hogarth's design, the property had undergone a full scale refurbishment, leaving only the front facade in tact during construction, which included a basement excavation and a full reconfiguration of the internal spaces. The transformation was driven by a design concept that was  "governed by an 'upside down’ approach to traditional living, with the sleeping accommodation on the lower floors, and the living spaces (kitchen/living/dining) on the upper.

The success of this was in large part due to the amount of natural light created by the design. Use of glass floors, a bespoke perforated staircase and stepped beds at ground level made this possible.

Check out the results. We think this place is stunning!  http://www.hogartharchitects.co.uk/mews-house